Tervetuloa sivustolle mahdollisuuksienkyber.fi

1800-luvulla reikäkorteista ja niihin liittyvistä koneista alkanut tietotekniikan vallankumous on jatkunut näihin päiviin asti ja jatkuu edelleen kiihtyvällä vauhdilla. Jokainen päivä tuo tullessaan uutta, eikä tälle kehitykselle näy loppua. Informaatioteknologia levittäytyy kaikille elämän osa-alueille parantaen niiden hallittavuutta ja toimivuutta. Se näyttelee yhä suurempaa osaa jokapäiväisessä elämässämme, halusimmepa tai emme.

Tietokoneet ohjelmistoineen tekevät arjesta sujuvampaa. Lähes kaikissa kodeissa olevissa laitteissa on jonkinlainen ohjausjärjestelmä, joka optimoi niiden toimintaa. Pesukone tunnustelee pyykkiä ja sen määrää ennen ohjelman aloittamista ja astioiden pesukone tekee sille määrätyn ohjelman napin painalluksella. Lämmityslaitteen anturit tunnustelevat eri parametrejä ja antavat tietoa laitteen ohjelmistolle, joka ohjaa laitteiston toimintaa halutun lämpötilan savuttamiseksi ja ylläpitämiseksi. Autojemme toimintaa ohjaa sama laitteisto, jossa on enemmän tietojen käsittelyyn tarvittavaa kapasiteettia, kuin oli amerikkalaiset astronautit kuuhun ja takaisin viemissä Apollo-raketeissa.

IT terveydenhoidossa

Kun tarvitsemme terveydenhoidon palveluita, informaatioteknologia huolehtii meistä monella tavalla. Jo ajanvaraus vaiheessa tietokone kertoo meille, milloin ja missä meille on mahdollista varata aika. Tietokoneistettu ajanvaraus mahdollistaa varattujen aikojen tarkastelun millä tahansa systeemiin kytketyllä laitteella, joten päällekkäiset varaukset voidaan eliminoida.
Kun sitten olemme sovitussa tapaamisessa, erilaiset tietokonepohjaiset laitteet sovelluksineen auttavat määrittelemään mahdollisten ongelmien laadun parantaen diagnoosien tarkkuutta ja osuvuutta. Ne myös helpottavat niitä käyttävien henkilöiden työtaakkaa, koska ennen manuaalisesti tehty työ, kuten arkistojen selaus, tapahtuu nyt laitteiden avulla automaattisesti, vapauttaen näin aikaa varsinaisiin toimenpiteisiin. Tarvittava tieto on näin käytettävissä reaaliajassa.